Bezoek onze mobiele website

Art & Mind

Amélie Ravalec - Frankrijk - 2019 - 70 min.

Unieke vertoning op vrijdag 10 mei om 20u00
i.s.m. MUSEUM DR GUISLAIN EN VRIENDEN VAN MSK.

Tickets reserveren via info@studioskoop.be
(vermeld duidelijk uw naam en het aantal tickets)

Amélie Ravalec (‘Industrial Soundtrack For The Urban Decay’) bezorgt ons een trip doorheen kunst, psychische gezondheid en het onderbewustzijn. Een exploratie van visionaire kunstenaars en hun creatieve impuls, gaande van de Vlaamse Renaissance-meesters tot de surrealistische avant-garde en het onbezongen genie van de art brut en ‘Outsider art’. Kunstenaars die aan bod komen zijn onder meer Hieronymus Bosch, Francisco Goya, Vincent Van Gogh, William Blake, Edvard Munch, Salvador Dali,Pieter Bruegel, Carl Jung…

In ‘Art & Mind’ komen kunsthistorici, kunstenaars, museum curators, psychiaters en neuro-wetenschappers aan het woord. Er wordt in prestigieuze kunstcollecties en in de meest uiteenlopende musea gedoken (o.a. Tate Britain, Musée d’Art Moderne de la ville de Paris, Prinzhorn Collection, La Halle Saint Pierre…)

‘Art & Mind’ onderzoekt de relatie tussen kunst en krankzinnigheid. Laatstgenoemde was een thema dat als inspiratie diende voor vele wereldvermaarde kunstenaars, maar het werd ook vaak aangehaald als een drijfveer, een oncontroleerbare drang om kunst te creëren. In welke mate geeft inzicht in het menselijke brein een inzicht in kunst? En hoe wordt kunst beïnvloed door de psychologische doorbraken die de Sigmund Freuds van deze wereld teweegbrachten? De grens tussen een visionaire creatie en krankzinnigheid is soms flinterdun. De mentale problemen van kunstenaars doorheen de geschiedenis is goed gedocumenteerd. Denk maar aan Van Gogh, William Blake, Goya, Munch, Leonora Carrington, Unica Zürn of Antonin Artaud… Een oprecht inspirerende en verrijkende kijkervaring.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net