Bezoek onze mobiele website

Au-revoir lá-haut

Albert Dupontel - Frankrijk - 2017 - 117 min.
met Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Émilie Dequenne, ...

November 1918. Een paar dagen voor de wapenstilstand redt Edward Péricourt zijn medesoldaat Albert Maillard van een gewisse dood. De twee mannen hebben niets met elkaar gemeen - de ene is een briljant tekenaar, de ander een bescheiden boekhouder - tot luitenant Pradelle door zijn bevel tot een zinloze aanval hun lot met elkaar verbindt.

Op de ruïnes van WOI trachten ze samen hun leven weer op te pakken. De twee oud-strijders verzeilen in het naoorlogse Parijs. Péricourt wil vooral niets meer te maken hebben met zijn dominante vader en verschuilt zich achter maskers. Hij legt zich toe op zijn grootste passie: de tekenkunst. Om zich van een financiële toekomst te verzekeren, start het duo een malafide handel in herdenkingsmonumenten. En zo krijgen ze willens nillens weer te maken met die vreselijke luitenant Pradelle én met vader Péricourt.

Als regisseur maakt Dupontel van dit gitzwarte epos - naar de gelijknamige roman van Pierre Lemaître - een ongemakkelijk doch charmant sprookje voor volwassenen. En zo hebben we ze al lang niet meer gezien.

Doelgroep: 2de en 3de graad Secundair Onderwijs

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac