Bezoek onze mobiele website

Binti

Frederike Migom - België - 2019 - 90 min.
met Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, …
JEF Festival: Beste Film; FIFEM (Montréal): Grand Prix

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten omdat ze niet de juiste papieren hebben. Schuilend in een boomhut ontmoet ze toevallig de introverte Elias en de twee worden vrienden. Terwijl Binti Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias zijn mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Winnaar Beste Film (professionele jury) op het JEF festival, winnaar Grote prijs en speciale vermelding van kinderjury op FIFEM (Montréal)

“Hoe breng je kinderen iets bij over de harde realiteit, zonder ze met een instant depressie naar huis te sturen? Frederike Migom vindt de juiste balans in Binti, een zonnige jeugdfilm over een twaalfjarige vlogster die bij gebrek aan papieren het land uitgestuurd dreigt te worden. [...] Met haar langspeeldebuut Binti mikt Migom nu duidelijk op een jonger publiek. Dat merk je meteen aan de zonnige, positieve vibe, die je terug katapulteert naar de zorgeloze zomers uit je kindertijd.” - (De Morgen)

Nederlands gesproken – vanaf 8 jaar

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net