Bezoek onze mobiele website

De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-spelen

Freek Quartier en Jens Moller - België / NL - 2018 - 83 min.
met stemmen van Maaike Cafmeyer, Tine Embrechts, Frank Hoelen, Walter Baele, Barbara Sarafian,…

Meneer De Uil zit nog steeds op zijn tak om de kijkbuiskinderen te vertellen wat er vandaag te lezen staat in de krant onder zijn vleugels. Maar onder hem, in het Grote Dierenbos, is het één en al beweging. Het gaat er, letterlijk en figuurlijk, geanimeerd aan toe – veel meer dan toen De Fabeltjeskrant nog een ietwat statisch ogende poppenserie was, die vooral werd voortgedreven door tekst. In 2018 vierde De Fabeltjeskrant zijn vijftigjarig bestaan. De reeks begon op 29 september 1968 en duurde, met enkele tussenpozen, tot 1990. In totaal werden 1.612 afleveringen uitgezonden, elk met een lengte van luttele minuten. Met zoveel jaren op de teller waren de dieren uit Fabeltjesland wel een keer toe aan een upgrade. Geen poppen meer ditmaal, maar een volledig digitale animatie. Zonder dat hun ouderwets geknutselde uiterlijk daarmee verloren mocht gaan. En inderdaad: in De Fabeltjeskrant: De grote Dierenbos-spelen lijken de bekende bosbewoners ook nu nog steeds te zijn gemaakt van lapjes pluizig vilt. In 83 minuten beleven de beesten drie korte avontuurtjes, die voor de concentratiebogen van de allerkleinsten ook nog worden opgebroken door korte samenvattingen van Meneer de Uil. De Fabeltjeskrant: De grote Dierenbos-spelen is een feest voor de jongste kijkers.

De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland; Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net