Bezoek onze mobiele website

Mori, The Artist’s Habitat (Slotfilm Japan-Square 2019)

Shuichi OKITA - Japan - 2018 - 99 min.
met Tsutomu Yamazaki, Yû Fukuda, Kirin Kiki,...

Middenin het wolkenkrabbende Tokyo van de seventies ligt een huis met een tuin te luieren in de zomerzon. En ergens in die tuin ligt Mori een hele dag nu eens naar een parade mieren te staren, dan weer naar het verhaal van de wolken te luisteren. Al meer dan 30 jaar vindt de oude man kinderlijk genot in het observeren van zijn grootse microkosmos. Zijn echtgenote weet ondertussen behendig alle verzoeken tot een interview of schilderopdrachten voor de grootmeester af te weren. Mori’s habitat wordt echter bedreigd door een grootstedelijk vastgoedconcern.

Mori, the Artist’s Habitat is een warme komedie over de laatste levensjaren van Morikazu Kumagai, een in Japan razend populaire kunstenaar die bij ons onterecht relatief onbekend is gebleven. Noemenswaardig is zeker de acteerprestatie van de vorig jaar ter ziele gegane Kiki Kirin als de kranige echtgenote. Dit lichtvoetig pareltje zal nog tot daags na de voorstelling als een ondeugend kind een glimlachje aan u doen ontlokken. Want waarom ook niet?

Info & Tickets

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net