Bezoek onze mobiele website

Pájaros de Verano

Cristina Gallego, Ciro Guerra - Colombia - 2018 - 125 min.
met Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes,…

Een Colombiaanse films over drugstrafficanten, daarvan gaan er dertien in een dozijn horen wij u denken. Maar dan heeft u ‘Pájaros de Verano’ ofte ‘Birds Of Passage’ nog niet gezien. Een visueel verbluffend en meer dan eens verrassend waargebeurd verhaal dat de opkomst van de Colombiaanse drug business in kaart brengt, ruim voorafgaand de drugsbaronnen genre Escobar. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een inheemse clan (de Wayuu) die zich een hoop miserie op de hals haalt. Door een artistieke visie te combineren met een antropologische meerwaarde belicht de film een absoluut verfrissende kijk op een vertrouwd genre.

De Wayuu leven in Guajira, één van de betere regio’s in Noord Colombia. Ze leven er op gespannen voet met de Alijuna (de buitenstaanders van de ‘beschaafde’
wereld). Ze respecteren de opgelegde grenzen en wetten voor geen haar. Het spilfiguur van de film is de beenharde matriarch Ursula Pushaina, die letterlijk alles over heeft voor het welzijn van haar familie. Raphayet is een hoogmoedige jongeman die met een dochter van Ursula wenst te trouwen. Om haar bruidschat te betalen helpt hij een koppel hippies aan een aanzienlijke dosis marihuana, en zo gaat de bal aan het rollen. Wat begint als easy money, mondt al snel uit in lucratieve zaakjes en verregaande misdaad, met alle gevolgen van dien.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net