Bezoek onze mobiele website

Ramen Heads

Koki SHIGENO - Japan - 2018 - 93 min.

Ramen was oorspronkelijk een eenvoudig gerecht voor de Japanse arbeidersklasse, maar verovert nu wereldwijd de harten van food lovers. In Japan zelf worden er zowaar prijzen voor beste ramen chef uitgereikt. Ramenchef Tomita Osamu heeft deze prijs meermaals gewonnen en geeft ons een kijkje in zijn keuken. De film toont het bloed, zweet en tranen dat deze chef en zijn leerlingen er voor over hebben om de perfecte kom ramen aan hun gasten te kunnen voorschotelen. Deze gasten hebben soms uren staan wachten om deze legendarische ramen te kunnen proeven. Daarnaast duikt de film ook in de geschiedenis van dit fantastische gerecht en de grote verscheidenheid aan ramen die er intussen te vinden is.

Deze film doet je verlangen het scherm te kunnen opeten om de stomende kommen ramen zelf te kunnen proeven. Gelukkig kan je dat ook! (Althans dat over die ramen zelf proeven) Gentse ramen-chef deluxe Nick Hofman zal niet alleen woordelijk de film introduceren, maar brengt ook zijn “Zuru Zuru Ramen” tot in het Studio Skoop Café. Vul uw magen met een bowl of goodness vanaf 18h30 — een combi-ticket ramen+film kost je slechts 22 euro. Reserveer snel, we houden de kom wel warm voor je.

info & tickets

Programma Japan-Square 2019: Woe. 20 maart, 19u30: DEAR ETRANGER

Don. 21 maart, 20u00: RAMEN HEADS
Vrij. 22 maart, 20u00: EATING WOMEN
Vrij. 22 maart, 22u30: DAY AND NIGHT
Zat. 23 maart, 14u15: HANAKAPPA
Zat. 23 maart, 17u00: CHIERI AND CHERRY
Zat. 23 maart, 19u30: RAGE
Zat. 23 maart, 22u30: KILLING
Zon. 24 maart, 14u15: MORI, THE ARTIST’S HABITAT

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net