Bezoek onze mobiele website

The Favourite

Yorgos Lanthimos - Ier/GB/USA - 2018 - 119 min.
met Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone,…
FF Venetië 2018: speciale prijs van de jury

In aanloop naar de release op 9 januari organiseren we tijdens de kerstvakantie 3 avant-premières:
Vrijdag 21 dec - 20u00 (Feestelijke start Kerstvakantie)
Woensdag 26 dec - 17u15 (2e Kerstdag, beter dan Kerstdag)
Vrijdag 4 januari - 22u30 (late night fun)
Geen tickets in voorverkoop. tickets aan de kassa vanaf 30 min voor de vertoning. Er wordt voldoende plaats voorzien.

Lanthimos (‘The Lobster’, ‘The Killing Of A Sacred Deer’) is één van die cinéasten die zijn eigen universum weet te creëren. In zijn geval is dat één van absurditeit, directheid, psychopathische personages en donkere hilariteit. Van apathische personages zoals in zijn vorige films is deze keer minder te merken. De vrouwelijke personages (die door drie topactrices worden vertolkt) in ‘The Favourite’ zijn rauw, dominant, direct en onwaarschijnlijk/ongewild grappig. De hedendaagse humor en het magistrale 18e eeuwse decor zijn een ‘match made in heaven’.

Engeland is in volle oorlog met de Fransen. De emotioneel en fysiek gehavende koningin Anne zwaait de scepter. Schijnbaar bewust van haar onbekwaamheid laat ze haar goede
vriendin en ballenknijpende meesterstrateeg ‘Lady Sarah’ het land besturen. De mannen, die zijn namelijk te druk bezig met het racen van hun ganzen en het importeren van ananassen. De nieuwe dienstmeid Abigail heeft de aandacht getrokken van Sarah en ze neemt het meisje in bescherming. Abigail kan opnieuw proeven van de aristocratie, waartoe ze ooit behoorde en waar ze een allesoverheersend verlangen naar koestert. Sarah wijkt vanwege staatszaken steeds vaker van de zijde van Queen Anne. Abigail ziet haar kans schoon om het vertrouwen van de koningin te winnen en haar ambities waar te maken. Geen vrouw, man of konijn zal haar een strobreed in de weg leggen. Het zijn harde tijden.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net