Bezoek onze mobiele website

3 Tage in Quiberon

Emily Atef - Frankrijk/Duitsland - 2018 - 115 min.
met Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner,…

“Ik ben een ongelukkige 42-jarige vrouw en mijn naam is Romy Schneider.” Zo omschrijft Schneider zichzelf aan een journalist van het Duitse blad Stern. Hier praat niet de actrice maar Romy zelf, die al van jongs af aan, als kindster en dochter van twee acteurs, heeft geleerd om een rol te spelen. We zien haar niet als de prinses waarmee ze beroemd werd en waar ze liever niet meer aan wilde worden herinnerd, Sissi, maar als de vrouw met grote ups en downs die controle over haar eigen leven wil terugkrijgen — tevergeefs, zo laat het in schitterend zwart-wit gefilmde ‘3 Jours à Quiberon’ op aangrijpende wijze zien.

Ze moet films maken, anders wordt ze gek, zo vertelt ze in het beroemde Stern-interview met als tragische kop: ‘Im Moment bin ich ganz kaputt…’. Romy Schneider vindt dat ze niets kan geven in het echte leven, alleen op het witte doek. Ze voelt zich schuldig tegenover haar zoon David die ze amper ziet, en wil bewijzen dat hij op haar kan rekenen. Daarom is ze in een kuuroord in Quiberon, Bretagne, neergestreken om — met grote moeite — te ontnuchteren. Als ze niet onder de lakens wegkruipt is ze in een havenkroeg te vinden. Ze is bang voor zichzelf: “Hoe de anderen mij zien maakt me niet uit, maar ik wil mezelf niet zo zien.”

Wij kijken naar haar — alles draait om Romy en haar stemmingswisselingen — door beslagen ramen en doorschijnende gordijnen, zoals ze al haar hele leven is bekeken. Ze wil bevrijd worden van die blik, van de manipulaties van anderen, van haar eigen dienstbaarheid — ‘altijd blijven lachen’, leerde haar moeder haar al vroeg. Schneider — voortreffelijk gespeeld door Marie Bäumer — heeft een kinderlijke openhartigheid waardoor anderen de behoefte voelen om haar te beschermen. Maar daardoor leeft ze ook in een dwangbuis. Hoe ze weer vrij van al die krachten kan zijn, is de vraag die Schneider kwelt en van alle tijden is. (De Filmkrant)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net