Bezoek onze mobiele website

SPEELUREN

Za 20/04 20.00, 22.30
Zo 21/04 20.00, 22.30
Ma 22/04 20.00, 22.30
Di 23/04 20.00, 22.30

Nu in Studio Skoop

Blaze Raoul Taburin A Un Secret Pájaros de Verano Green Book The Favourite High Life Grâce à Dieu Das Schweigende Klassenzimmer Yao Stan & Ollie Binti Corgi - NV De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-spelen

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Viewpoint poster2019
Cafe19u

Blaze

Ethan Hawke - USA - 2018 - 129 min.
met Josh Hamilton, Ben Dickey, Alia Shawkat, Charlie Sexton, Kris Kristofferson, Steve Zahn, Richard Linklater,...

De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Hij overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd. De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen (op wiens memoires de film is gebaseerd), de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon aan een haast vergeten countryheld. We krijgen geen chronologische weergave van de mans leven, maar Hawke neemt het werk van Foley als uitgangspunt voor de film, met als ankerpunt twee van de meest doorleefde en aandoenlijke acteerprestaties ooit van debutant Ben Dickey en Alia Shawkat. Het is op de koop toe een visueel ontwapenende film, die er wonderwel in slaagt om de emoties van de muziek te vertalen naar het witte doek. Op geen enkel moment vervalt de film in een genre cliché. Wat wil je nog meer van een biopic?

FR

Blaze s’inspire de la vie de Blaze Foley, légende de la musique country folk américaine. Le film explore son histoire d’amour avec Sybil Rosen, sa dernière nuit sur terre et l’impact de ses chansons. Loin du biopic conventionnel, Ethan Hawke transforme l’histoire de Blaze en un hommage vibrant et passionné à l’intégrité artistique. (Cinenews)

ENG

The life and work of Blaze Foley, a legend within the American Country & Folk scene. Not a traditional Biopic. Director Ethan Hawke transforms the Blaze legacy into a vibrant celebration of a very passionate human being with incredible artistic integrity.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net