Bezoek onze mobiele website

Bohemian Rhapsody

Bryan Singer - GB/USA - 2018 - 134 min.
met Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello,…
Oscars 2019: Beste Acteur (Rami Malek), Beste Montage, Geluidsmontage & Geluidsmix.

De Biopic over Freddie Mercury / Queen is een werk van lange adem. 8 jaar geleden zat het project al in de pipeline met Sasha Baron Cohen als Freddie Mercury, maar na een dispuut met de bandleden van Queen gaf die er de brui aan. Regisseur Bryan Singer werd tijdens het opnameproces ook nog eens aan de deur gezet. De film werd afgewerkt door regisseur Dexter Fletcher, die na afloop zei dat Singer de credits van de film op zijn conto mocht schrijven.

De film zelf is een zwierige viering rond het reilen en zeilen van Queen. Hun muziek en voornamelijk hun buitengewone zanger worden op een pedestal geplaatst. Freddie Mercury oversteeg alle stereotypes die men had over anders geaardheid en was één van de meest geliefde entertainers op onze aardbol. De film begint bij de opstart van de band en toont de wisselwerking tijdens het creatieve proces, de totstandkoming van hun iconische songs en hun revolutionaire geluid. De bijna-implosie van de band wanneer de destructieve levensstijl van Mercury de bovenhand neemt en de triomfantelijke reünie tijdens het legendarische live-aid optreden in 1985. Wanneer de end credits veel te vroeg op het witte doek verschijnen begint u spontaan te zingen: “Don’t stop me now, I’m having such a good time, I’m having a ball”.

FR
Le parcours de Queen et de son leader Freddie Mercury, de la formation du groupe à son apparition au concert Live Aid en 1985.

ENG
A chronicle of the years leading up to Queen’s legendary appearance at the Live Aid (1985) concert in 1985.

(Cinenews)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net