Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Cinema belmundo  small
Wesandersonrechterkolom2

Hannah

Andrea Pallaoro - België/Italië - 2017 - 95 min.
met Charlotte Rampling, André Wilms, Stéphanie Van Vyve, Simon Bisschop, Jean-Michel Balthazar, Fatou Traoré
Filmfestival Venetië 2017: Beste actrice

Pallaoro houdt de zuinige vertelstijl uit zijn debuut ‘Medeas’ (2013) aan in dit bloedmooie en kwetsbare portret van een gerespecteerd vrouw op leeftijd, die haar leven terug op de rails moet krijgen na de misstappen van haar man.

De man van Hannah moet om mysterieuze redenen de gevangenis in. Ze moet zelf in het reine komen met zijn daden, maar krijgt op de koop toe af te rekenen met de gevolgen ervan in haar directe omgeving. Ze moet terug aan het werk om rond te kunnen komen. Iets dat haar duidelijk zwaar valt. Zowel in haar hobby’s als in haar familieleven wordt ze pijnlijk hard op de feiten gedrukt. Meestal stoïcijns kalm beginnen er barstjes in de façade te komen, die niet leeftijd-gerelateerd zijn.

Palloaro’s gereserveerde stijl schetst alle puzzelstukjes van het drama en zet ons zelf aan het werk om het intrigerende eindresultaat te bekomen en te bewonderen. Een verademende vertelstijl waarbij tijd wordt genomen om de uitgebeende verhaallijnen bloot te leggen en de nadruk op de essentie te houden: de gevoelswereld van Hannah, vertolkt door een wederom sublieme Charlotte Rampling. Een prestatie die geëerd werd in Venetië met Volpi Cup (Beste Actrice).

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net