Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Koele zalen
Cafe19u
4

Lady Macbeth

William Oldroyd - GB - 2016 - 89 min.
met Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie, Christopher Fairbank,…

Oldroyd heeft voornamelijk naam gemaakt als theaterregisseur in Londen. Voor zijn debuut op het witte doek zocht hij inspiratie bij Nikolai Leskov. Hij vertaalt het klassieke stuk naar een gotische parabel in het 19e eeuwse Engeland. Een jonge vrouw, gevangen in een liefdeloos huwelijk, start een passionele affaire, die een maalstroom van moord en verderf met zich meebrengt.

Lady Katherine is het ongelukkige meisje dat de pech heeft om in Victoriaans Engeland geboren te worden. In een schijnhuwelijk met een veel oudere man, geïsoleerd in de verafgelegen noordelijke heides van Durham, vecht ze tegen de sociale normen van de tijdsgeest. Ze wordt de levieten gelezen door de lokale priester en haar schoonvader, die een erfgenaam van haar verwachten. Als een opgesloten dier zoekt ze naar een manier om te ontsnappen. Haar uitlaatklep vindt ze bij Sebastian, een jonge dienaar in het huishouden. Hun oplaaiende passie zou ook wel eens het einde van hun bestaan kunnen betekenen…

Dit filmdebuut is in elk opzicht indrukwekkend. De cast acteert onberispelijk en de cinematografie is een masterclass in perfectie. De briljante regie van Oldroyd houdt alles mooi tezamen. Van deze man hebben we het laatste nog niet gehoord.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net