Bezoek onze mobiele website

SPEELUREN

Za 19/01 17.15, 20.00
Zo 20/01 17.15, 20.00
Ma 21/01 20.00
Di 22/01 20.00

Nu in Studio Skoop

The Place The Favourite Shoplifters Styx Sir Kleine Anna en lange oom Las Herederas Widows Climax Bohemian Rhapsody Wildlife The Wife Becoming Astrid The Grinch - NV

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Cafeopeningsurencorrectwit

Las Herederas

Marcelo Martinessi - Paraguay - 2018 - 98 min.
met Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova,...
FF Berlijn 2018: Zilveren Beer (Ana Brun)

In dit ingetogen drama volgen we Chela en Chiquita, twee vrouwen van rijke komaf die al meer dan dertig jaar samen zijn. Als de erfenis opdroogt en de schulden ophopen, komt Chiquita in de gevangenis terecht. De introverte Chela is aanvankelijk ten einde raad. Ze begint chauffeur te spelen voor een aantal buurvrouwen en leert zo de jongere Angy kennen. Overrompeld door haar sensuele spontaniteit, kruipt Chela langzaam uit haar schulp en proeft van de vrijheid.

Deze elegante film snijdt subtiel en met veel psychologische diepgang verschillende complexe thema’s aan: ouderdom, (homo)seksualiteit en de conservatieve klassenmaatschappij. De film wordt volledig gedragen door vrouwen en actrice Ana Brun won voor haar glansprestatie de Zilveren Beer in Berlijn. Niet te geloven dat Brun eigenlijk een advocate is met nauwelijks acteerervaring!
De debuutfilm van Marcelo Martinessi werd bedolven onder een prijzenregen: naast de Zilveren Beer won de film in Berlijn nog de FIPRESCI-prijs, de Alfred Bauer prijs voor “film die nieuwe perspectieven opent” en de Teddy Readers award. Andere belangrijke prijzen zijn: Best Production Design op het Filmfestival van Oostende, Jury Award op World Cinema Amsterdam, Beste Latijns-Amerikaanse Film in San Sebastian, en Beste Regisseur zowel op Cartagena als het Transilvania International Film Festival. Indrukwekkende erelijst voor een land met amper een filmscène die naam waardig. Het is dan ook Paraguay’s inzending voor de Oscars volgend jaar.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net