Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
4
Poster bisi. sound  chaos film-page-001

Manchester By The Sea

Kenneth Lonergan - USA - 2016 - 137 min.
met Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler,…

  • Golden Globes 2017: Best Performance By an Actor in A Motion Picture (Drama) - Casey Affleck)
  • BAFTA’S 2017: Leading Actor (Casey Affleck), Original Screenplay.
  • 2 Oscars 2017: Actor in a leading roll (Casey Affleck), Writing (Original Screenplay)


Schrijver-regisseur Kenneth Lonergan (‘You Can Count On Me’, ‘Margaret’) is geen veelfilmer. Na één jaar schrijven aan ‘Manchester By The Sea’ was hij niet tevreden met het resultaat en hij begon gewoon van vooraf aan. Het is dan ook geen verrassing dat hij met zijn derde prent in 16 jaar tijd zowat alle concurrentie overklast. ‘Manchester By The Sea’ is een meesterlijke vertelling van het alledaagse, waarin de omgeving, routines en details zorgen voor een immense gelaagdheid van de personages. De onvoorspelbaarheid en dramatische wendingen zijn subtiel en geloofwaardig en maakten van dit drama een gedegen Oscar kandidaat in meerdere categorieën.

Lee Chandler is de klusjesman in een klein appartementencomplex in de buurt van Boston. Zijn dagtaak bestaat voornamelijk uit het wegscheppen van sneeuw, reparaties en het zoveel mogelijk vermijden van de huurders. Zijn avonden brengt hij alleen door in zijn kelderappartement of als onrustzaaier in de kroeg. Toch voel je dat er onder al deze droefheid een ander leven schuilt. Wanneer Lee verneemt dat zijn oudere broer Joe het loodje heeft gelegd en hij de voogdij van diens tienerzoon Patrick krijgt toegewezen, is hij niet bepaald opgezet met dit nieuws. Hij moet terug naar zijn geboortedorp, een plek waar hij geconfronteerd wordt met enkele pijnlijke herinneringen. Patrick is, ondanks het verlies van zijn vader, een vrolijke en sportieve kerel, een goeie student, die er 2 liefjes op nahoudt. Eens schril contrast met zijn nieuwbakken voogd. Lee zal heden en verleden moeten lijmen om zichzelf terug te vinden. Het is de enige manier om zijn leven terug wat richting te geven en een meerwaarde in het leven van Patrick te zijn.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net