Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
The-villainess-rechterkolom-wit2
Aff skopium a1 hr
Circ
Cafe19u

Maudie

Aisling Walsh - Canada/Ierland - 2017 - 115 min.
met Ethan Hawke, Sally Hawkins, Kari Matchett, …

Een atypische biopic over het leven van Maud Lewis, één van de meest geliefde Canadese volksartiesten van de 20ste eeuw.

De film is bij momenten heel emotioneel overweldigend door de realistische vertelstijl. Weinig verhalend en vooral tonend, beukt hij er soms stevig in.

De nadruk ligt voornamelijk op de ongelooflijke liefdesgeschiedenis van Maud. Ze eigent zichzelf de rol van huishoudhulp toe bij een eenzame visser. Door haar fysieke eigenheid en complexiteit is ze echter een zeer povere hulp, en vult ze haar tijd met het levendig en kleurrijk beschilderen van de muren. De visser is een typische hardleerse bruut, Maud een atypische frêle geest. Een combinatie die soms triest, soms verontrustend, soms mooi en soms ontroerend is, maar vaak ook alles tegelijk. Deze diepgravende karakterrollen worden gedragen door Ethan Hawke en Sally Hawkins, die ronduit buitenaards staan te acteren.

Laat u dus niet ontmoedigen door de premisse, kom met open geest en na afloop scandeert u allicht mee met de hele zaal: “Geef haar een Oscar!”

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net