Bezoek onze mobiele website

Neruda

Pablo Larraín - Chili - 2016 - 107 min.
met Gael García Bernal, Alfredo Castro, Luis Gnecco,…

Het is 1948 en de Koude Oorlog is opgerukt tot in Chili. Daar beschuldigt senator Pablo Neruda de regering van verraad. Meteen zet president Videla hem buitenspel: zijn aanhouding wordt bevolen, en Neruda slaat samen met zijn vrouw op de vlucht. Wanneer hij een speciale agent achter zich aan krijgt, speelt Neruda een spel met zijn achtervolger en laat tips achter die zijn mythe enkel groter maken.

De Chileense regisseur Pablo Larraín (No, El Club en binnenkort Jackie) laat in zijn poëtische en tegelijk kleurrijke en grappige film noir Gael García Bernal als klunzige agent achter de ‘communistische verrader’ aangaan.Het personage van Bernal, Óscar Peluchonneau, heeft de naam gekregen van de echte commissaris die achter Neruda aanzat, maar is voor de rest een totaal verzinsel. Zo zou inspecteur Clouseau eruitzien als Neruda hem verzonnen had: de zoon van een prostituee die de dichter benijdt om zijn woorden en vrouwen, en uit onmacht dweept met het gezag.

Ongewone held
Acteur Luis Gnecco op zijn beurt is geboren om Neruda te spelen, een vat vol tegenstellingen waaruit een ongewone held tevoorschijn komt. Bij momenten lelijk en vadsig, ijdel en vol van zichzelf, maar in het bezit van een taal en verbeelding waarmee een betere wereld gebouwd kan worden. Ook als hij er niet in slaagt om zijn goede voornemens in daden om te zetten, werkt zijn moreel kompas. En hij krijgt de wereld aan het dromen.
Door een constant wisselende toon en beeldvoering te hanteren, van poëtisch naar komisch, van historisch naar modern en van donker naar licht, schept Larraín wellicht een beter beeld van Neruda dan als hij slaafs de feiten uit zijn woelige leven had opgesomd.
Hij levert er in elk geval weer een unieke film mee af: die lijkt in niets op wat hij eerder heeft gedaan, en draagt toch onmiskenbaar zijn stempel.

(KVDM, De Morgen)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net