Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
4
Poster bisi. sound  chaos film-page-001

T2 Trainspotting

Danny Boyle - GB - 2017 - 117 min.
met Ewan McGregor, Kelly Macdonald, Jonny Lee Miller,…

Op het eerste zicht lijkt een sequel maken van ‘Trainspotting’ creatieve zelfmoord. De iconische film uit 1996 over een groep heroïneverslaafde antihelden in Edinburgh was simpelweg too cool for school. De stilistische tragikomedie overlaadde de kijker met groteske personages, explosieve anekdotes, marginaliteit, vunzige voice-overs en een enigmatische soundtrack. John Hodge, de BAFTA-winnende scenarist, werkte 8 jaar aan het nieuwe script dat losjes gebaseerd is op ‘Porno’, het vervolgboek van Irvine Welsh uit 2002. Het script overtuigde zowel Danny Boyle als de originele cast om zich 21 jaar na ‘Trainspotting’ toch te wagen aan een hereniging.

Tot ieders verbazing zijn alle leden van het ranzige kwartet nog in leven. Renton bracht de voorbije 20 jaar in Amsterdam door en is naar aanleiding van zijn moeders dood terug in Edinburgh. De stuntel Spud heeft het nog dagelijks moeilijk om van de heroïne af te blijven. Hij verloor er zijn vrouw en zijn zoon door. Begbie verbleef wegens moord in het cachot, waar zijn buikomtrek, zijn snor en zijn gewelddadigheid enkel zijn toegenomen. Sick Boy heeft de transitie naar coke gemaakt (niet coca-cola). Hij runt een walgelijke pub en perst cliënten af van Viktoria, een Bulgaarse prostituee.

Het verhaal van T2 bouwt dan wel verder op het origineel, de drijfveren zijn afpersing, prostitutie, verslaving en wraak, maar in essentie gaat het wel over
vriendschap en een gemeenschappelijk verleden. Men probeert geen tweede ‘Trainspotting’ te maken, maar een logisch vervolg dat niemand ontgoochelt en gelukzalig doet mijmeren over de vervlogen jeugd en camaraderie.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net