Bezoek onze mobiele website

The Darkest Minds

Jennifer Yuh Nelson - USA - 2018 - 105 min.
met Mandy Moore, Gwendoline Christie, Amandla Stenberg ,…

Deze Scifi-thriller is gebaseerd op het YA (Young Audience) boek van Alexandra Bracken.

Een dodelijke plaag roeit 98% van de kinderpopulatie uit. De weinige jonge overlevers ontwikkelen krachten en vaardigheden die door de overheid en volwassenen als een bedreiging worden gezien. De tieners worden in kampen gestoken, zogezegd voor hun eigen veiligheid. Eén van de sterkste kinderen is de 16-jarige Ruby. Ze slaagt erin te ontsnappen, samen met drie andere minderjarige ‘vluchtelingen’. Ze beginnen te beseffen dat ze zelf een verzet op poten kunnen zetten. Dat ze moeten vechten voor hun toekomst, die volwassenen willen fnuiken. In een tijd waarin tieneractivisme meer dan levend is, werkt deze film heel inspirerend voor jongeren. Het geeft hen een besef dat het ok is om kritisch te zijn en voor je mening op te komen.

FR
A la suite d’une épidémie mondiale qui a décimé 98% des enfants et adolescents, de jeunes survivants développent des pouvoirs psychiques extraordinaires. Un gouvernement craintif les réunis dans des “camps de réhabilitation”. La jeune Ruby, seize ans, parvient à s’échapper et rejoint un petit groupe de résistants.

ENG
Imprisoned by an adult world that now fears everyone under 18, a group of teens form a resistance group to fight back and reclaim control of their future.
(Bron: www.cinenews.be)


Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net