Bezoek onze mobiele website

The Florida Project

Sean Baker - USA - 2017 - 111 min.
met Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Valeria Cotto, Bria Vinaite, Macon Blair,…

De naam Sean Baker zegt u misschien niet veel, maar hier zal snel verandering in komen. Zijn vorige film ‘Tangerine’, over een transgender prostituée, filmde hij met op een micro-budget, enkel uitgerust met Iphones. Het resultaat was niet enkel verrassend visueel spectaculair, maar het maakte hem meteen tot één van de interessantste humanistische filmmakers van het moment. Voor ‘The Florida Project’ castte hij, buiten Willem Dafoe, geen ‘echte’ acteurs. Toeval of niet, zijn twee hoofdpersonages zijn opnieuw zo innemend, dat we enkel kunnen concluderen dat Baker een geweldig talent voor talent heeft.

In de periferie van Disney-world ligt een wereld vol tourist traps en goedkope motels. In één van deze motels, the Magic Castle, wonen de 6-jarige Moonee en haar 22-jarige moeder Halley, die er niet in slaagt om de vaste kosten te dragen. Haar tekort aan geld en fatsoen compenseert ze met bakken charisma. Ze neemt haar jonge dochter op sleeptouw en is, ondanks heel toegewijd en liefdevol, een schrijnend voorbeeld van slecht ouderschap. We volgen het duo en hun gezelschap binnen hun leefwereld. We beleven de armoede door de ogen van het kind. Het resultaat is caleidoscopische poëzie, waarin je hart samensmelt met dat van de protagonisten, getriggerd door de meest basale emoties. Het voelt bijna aan als een privilege om voor even deel uit te maken van hun leven.

thrillingly vibrant *****” (The Guardian)

director Sean Baker very carefully conveys the specific truths of his characters’ daily lives and it’s that honesty that makes “The Florida Project” so powerful. This is a remarkable film, one of the best of the year.” (Roger Ebert)

“Schreeuw het van de daken: ‘The Florida project’ is een pracht van een film over kinderen in de marge van de American dream. Een sprookje van bittere werkelijkheid, tot je hart breekt.” (De Standaard)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net