Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Tonierdmannaltposter
Cinema belmundo  small
De duitse filmweek voor scholen
Wesandersonrechterkolomklein

The Shape Of Water

Guillermo Del Toro - USA - 2017 - 119 min.
met Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, …
13 Oscarnominaties; Filmfestival Venetië 2017: Gouden Leeuw (Beste Film), Beste Soundtrack (Alexandre Desplat)

De heldin in dit verhaal is Elisa. Ze woont in een appartement boven een oude cinema in het regenachtige Baltimore. Ze werkt ’s nachts als kuisvrouw in het Occam Aerospace Research Centre, een geheime legerbasis waar wetenschappelijk werk wordt verricht. Ze komt er bij toeval in contact met een amfibie-achtig wezen dat gevangen wordt gehouden in een laboratorium. Het ‘monster’ moet het geheim prijsgeven van zijn complexe ademhalingssysteem om zo de ruimtewedloop van de VS te bespoedigen.

Elisa, zelf haar volledige leven stom en vaak over het hoofd gezien, ziet in het wezen een verwante geest. Ze ontwikkelen een band. Wanneer de bevoegde officier (meesterlijke slechterik Michael Shannon) opdracht geeft tot dissectie, zoekt Elisa hulp om haar vriend te bevrijden en naar zijn natuurlijke habitat terug te brengen. Intussen is de vonk reeds overgeslagen (moeilijk onder water) - een angstig gevoel (door hun interraciale situatie), waarbij de onophoudelijke achtervolging van de overheidsinstanties geen kalmerende factor is.

De unieke rol van Elisa wordt magistraal vertolkt door de Britse actrice Sally Hawkins, u bekend van ‘Happy-Go-Lucky’ en ‘Maudie’. Haar vertolking geeft een emotionele intensiteit aan de film die eenieder zal ontdooien na een zware dag in de harde realiteit.

“Guillermo del Toro’s beautiful blood-curdler is as timeless as a fairy tale” (The Telegraph)

“The film is one of the director’s most stunningly successful works, it’s also a powerful vision of a creative master feeling totally, joyously free.” (Indiewire)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net