Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Cafeopeningsurencorrectwit

The Wife

Björn Runge - GB/Zweden - 2018 - 100 min.
met Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons,...
Golden Globes 2019: Beste Actrice - Drama (Glenn Close)

Naar het boek van Meg Wolitzer.

Joan Castleman is de vrouw van Joe, een gerenommeerd schrijver. Hun relatie wordt van meet af aan mooi afgelijnd. Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan is de welgemanierde en georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Op de vooravond van de Nobelprijs uitreiking snoept Joe zijn stress weg. De volgende dag is het nieuws positief en het koppel kan hun reis naar Stockholm plannen. Ze beslissen hun zoon David mee te nemen, die zelf een aspirant-schrijver is. Het gezin wordt gevolgd door een opdringerige journalist, Nathaniel Bone, die de biografie van Joe wil neerpennen. Een verzoek dat ze pertinent weigeren. Langzaam maar zeker beginnen de barsten en geheimen in het huwelijk van het schijnbaar serene koppel duidelijk te worden. Zo blijkt Joe losse handjes te hebben en een serie flashbacks naar de jaren ’60 en hun eerste ontmoetingen, brengt verbazende inzichten aan het licht.

Het absolute hoogtepunt van de film is de genuanceerde vertolking van Glenn Close. Wie nog geen fan was van de actrice zal na deze zitting zijn/haar mening duchtig moeten herzien.

FR
“Derrière l’homme, cherchez la femme” pourrait résumer parfaitement l’histoire de cette épouse magistralement incarnée par Glenn Close. Pendant 40 ans, Joan a sacrifié ses ambitions et sa propre carrière pour permettre à son mari, interprété par le magnifique Jonathan Pryce, de se consacrer à l’écriture. Alors que ce dernier s’apprête à recevoir le prix Nobel de littérature, les secrets et les rancoeurs de leur union - en apparence parfaite - refont surface…

ENG
A wife questions her life choices as she travels to Stockholm with her husband, where he is slated to receive the Nobel Prize for Literature.

(Cinenews)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net