Bezoek onze mobiele website

The Eagle Huntress

Otto Bell - GB / Mongolië - 2016 - 87 min.

Jagen met een arend, dat is een mannenaangelegenheid in Mongolië. Maar al sinds haar jeugd helpt Aisholpan haar vader bij het trainen van deze prachtige dieren. Op haar dertiende beslist ze om samen met haar papa een arend te adopteren en er een heuse vossenjager van te maken. Zal ze erin slagen om de tradities te doorbreken en aanvaard te worden door de ouderen van haar dorp?

De charme van deze documentaire zit enerzijds in het aandoenlijke verhaal over een hecht gezin en haar traditionele waarden, maar anderzijds ook in het fenomenale panorama dat de makers in beeld brengen. De afgelegen Altai bergen, de uitgestrekte vlaktes en de gevaarlijke temperatuurdalingen tot -40°C geven een ongeziene gelaagdheid aan het verhaal. De spilfiguur Aisholpan is een speels meisje dat zichzelf versiert met bloemen maar de jongens in haar klas afdroogt in worstelen en schaken. Met haar rode wangen, lachkuiltjes en kalme aura valt ze op tussen haar leeftijdsgenoten en is het een heldhaftige protagonist om voor te supporteren.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net