Bezoek onze mobiele website

SPEELUREN

Za 19/01 22.15
Zo 20/01 22.15
Ma 21/01 22.15
Di 22/01 22.15

Nu in Studio Skoop

The Place The Favourite Shoplifters Styx Sir Kleine Anna en lange oom Las Herederas Widows Climax Bohemian Rhapsody Wildlife The Wife Becoming Astrid The Grinch - NV

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Cafeopeningsurencorrectwit

Widows

Steve McQueen - GB/USA - 2018 - 128 min.
met Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Colin Farrell,...

Een spannende heist-film zoals u er nog nooit één zag. Voor deze parel baseerde Steve McQueen (‘Hunger’, ‘Shame’, ’12 Years A Slave’) zich op een Britse miniserie uit 1983. Als kind was hij een grote fan en hij pende het scenario neer in samenwerking met Gillian Flynn (‘Gone Girl’, ‘Sharp Objects’). In deze duizelingwekkende update worden we doorheen het hedendaagse en corrupte Chicago geslingerd.

In een zorgvuldig geconstrueerde openingssequentie leren we een groep overvallers kennen en hun vrouwen/toekomstige weduwes. Het alfa-mannetje heet Harry Rawlings en hij leidt hen rechtstreeks de dood in, na een mislukte klus. Veel tijd om te rouwen is er niet, want Veronica (Rawlings vrouw) wordt al vrij snel afgedreigd door een malafide sujet die, in opdracht van een lokale crimelord met politieke aspiraties, de verloren buit komt opeisen. Veronica krijgt een maand de tijd om het geld op te hoesten. In een notitieboekje van haar man zaliger ontdekt ze een gedetailleerd plan voor een volgende klus en de contactgegevens van zijn kompanen. De weduwes van de andere ‘slachtoffers’ hebben elk hun eigen problemen in de nasleep van het tragedie. Stuk voor stuk hebben ze een motivatie om mee te stappen in Veronica’s plan om solidair het duistere pad van de misdaad te bewandelen. Wat volgt is een prachtige en krachtige film die als standaard zal dienen voor alle toekomstige heist-films. Goed gedaan, Steve McQueen.

FR
Quatre braqueurs sont tués au cours d’un coup qui tourne mal. Ils laissent à leurs veuves le soin de finir le travail.

ENG
Set in contemporary Chicago, amidst a time of turmoil, four women with nothing in common accept a debt left behind by their dead husbands’ criminal activities, take fate into their own hands, and conspire to forge a future on their own terms.

(cinenews)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net