Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Circ
Cafe19u

Lessen in het donker

OVER LESSEN IN HET DONKER

De doelstelling van ‘Lessen in het Donker’ is om jongeren in contact te brengen met ‘het witte doek’. Jongeren kennen de blockbusters die in de grote complexen te zien zijn, maar wij willen hen via dit programma een ander genre film voorschotelen. Het zijn films die qua stijl, tempo, inhoud, cast,… anders zijn. Via het bekijken van de film en de nabespreking ervan in klas leren jongeren KIJKEN en interpreteren. De film wordt geanalyseerd en zowel inhoudelijk als vormelijk in vraag gesteld. Voor veel jongeren levert dit een boeiende ervaring op en soms ook een honger naar meer. De leerlingen worden een kritische reflectie eigen en leren via deze filmeducatie omgaan met de beeldenstorm die vandaag de dag deel uitmaakt van de samenleving.
Lessen in het donker is m.a.w. een filmpedagogisch project, dat voornamelijk gedragen wordt door VZW Lessen In Het Donker en filmdistributeur Jekino. Dankzij de steun van een circuit culturele centra en bioscopen kunnen scholen uit alle provincies genieten van een filmvoorstelling in een goede filmzaal met degelijke filmprojectie. In het nieuwe filmbeleid van de Vlaamse Gemeenschap staat filmeducatie op belangrijke plaats. Daarom werd het project erkend door de Vlaamse Gemeenschap en kan het rekenen op een goede financiële ondersteuning. Het filmprogramma is jaarlijks een weloverwogen selectie vantitels die pedagogisch verantwoord zijn en inhoudelijk en vormelijk boeiend zijn om rond te werken in de klas. Een goede pedagogische omkadering wordt voorzien aan de hand van pedagogische dossiers. Deze dossiers worden naar alle ingeschreven scholen verstuurd.

PROGRAMMA SCHOOLJAAR 2016-2017

In Studio Skoop kan je terecht voor het volledige programma van Lessen in het donker. Alle films die dit jaar op het programma staan alsook die van de voorbije jaren zijn op aanvraag vertoonbaar (zie: http://www.lesseninhetdonker.be/filmaanbod). Samen met de school wordt gezocht naar een geschikte dag waarop de film van uw keuze vertoond kan worden, afhankelijk van de beschikbaarheid van de zaal en de film.

TARIEVEN

middelbaar onderwijs: € 5,50 / leerling
lager- en kleuteronderwijs: € 5,00 / leerling
De toegang voor begeleiders is gratis.

INFO EN RESERVATIE

09/225 08 45
info@studioskoop.be

Een reservatie wordt pas definitief na bevestiging per mail!

Voor schoolvertoningen vragen wij in uw bevestigingsmail steeds naar:

  • Het facturatieadres en telefoonnummer van de school
  • De naam en contactgegevens (gsm) van de verantwoordelijke begeleider
  • Aantal leerlingen en begeleiders
  • De titel van de film
  • De gewenste datum en het gewenste vertoningsuur
  • Een vermelding dat u akkoord bent met de prijs (5€ of 5,50€/lln)
europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net