Bezoek onze mobiele website

Wes Anderson, chapter 4: Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson - USA - 2009 - 87 min.
met stemmen van George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, ...

Op 11 april komt de nieuwe film van Wes Anderson ‘Isle Of Dogs’ in de zalen. Wij kijken hier alvast reikhalzend naar uit. Speciaal voor de fans spelen we vanaf donderdag 8 maart, elke donderdag om 22u30 een film uit het wonderlijke oeuvre van onze favoriete Texaanse regisseur. Reserveren is mogelijk via floris@studioskoop.be. Vermeld duidelijk uw naam, aantal tickets en welke film(s) u wenst bij te wonen.

donderdag 8 maart, 22u30: THE ROYAL TENENBAUMS
donderdag 15 maart, 22u30: THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU
donderdag 22 maart, 22u30: MOONRISE KINGDOM
donderdag 29 maart, 22u30: FANTASTIC MR FOX
donderdag 5 april, 22u30: THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Ook dieren zitten soms niet lekker in hun vel. Neem Mr. Fox (met de stem van George Clooney), die is slim en gesoigneerd, in scherp gesneden corduroykostuum, maar ook alweer lang geleden gedomesticeerd door zijn vrouw (stem van Meryl Streep), die hem liet beloven een professie als kippendief op te geven. Nu werkt Mr. Fox als columnist voor een krant, het soort kabbelend bestaan dat niet geheel bij zijn aard past.

En dan is er zijn zoon Ash, een onzekere pubervos met geheel eigen kledingcodes; superheldencape en sokken over de broekspijpen. Hij zou graag indruk maken op zijn vader, liefst met atletische prestaties voor het schoolsportteam, maar mist daartoe het benodigde talent.

Alles zal veranderen wanneer de huisvader Mr. Fox het gezinshol onder de grond verruilt voor een iets te duur boomhuis, op het terrein van de drie gemeenste boeren uit de omgeving. Eentje doet in kippen – en zo wordt de verleiding voor Mr. Fox te groot. Tegelijk wordt ook zoon Ash op de proef gesteld, als een vossenneefje komt logeren. De in yoga en zelfkennis excellerende atleet Kristofferson maakt dat Ash nóg meer over het hoofd wordt gezien, en actie moet ondernemen.

In zijn eerste animatiefilm Fantastic Mr. Fox past Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited) het fantastische universum van de Britse schrijver Roald Dahl met ogenschijnlijk gemak in zijn eigen, toch tamelijk particuliere oeuvre, waarin altijd wel een disfunctioneel gezin aan de onderlinge relaties schaaft. (De Volkskrant)

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art