Bezoek onze mobiele website

Wild Rose

Tom Harper - GB - 2018 - 100 min.
met Jessie Buckley, Julie Walters, Sophie Okonedo,…

Rose-Lynn is een onverbeterlijk drieste delinquente uit Glasgow. Het is haar droom om naar Nashville te verhuizen om een country zangeres te worden. Voorlopig moet ze het stellen met de lokale pub. Maar ere wie ere toekomt, als ze haar keelgat open zet wanen we ons effectief in het aanschijn van transcendentale krachten, ondanks al onze agnostische opvattingen.

Het is dan ook een jammerlijke zaak dat ze letterlijk alles verprutst in haar leven. Voor drugsfeiten moet ze het cachot in. Nauwelijks op vrije voeten (mits enkelband) en ze is al op vrijersvoeten. Wanneer ze uiteindelijk bij haar moeder aanklopt, blijkt dat deze het voorbije jaar op haar twee jonge kinderen heeft gelet. De gebrekkige band tussen moeder en kinderen is schrijnend. Rose-Lynn is veel te egoïstisch en kinderachtig om voor iets of iemand verantwoordelijkheid op te nemen. En toch kan je je niet van de indruk ontdoen dat er meer potentieel schuilt achter haar irritante gedrag. Omwille van haar avondklok kan ze haar gewoonlijke zangklusjes niet doen. Ze neemt een kuisbaan aan bij een rijke dame, die haar zangtalent erkent en als een soort van mecenas ex machina haar dromen wil waarmaken.

De film heeft er alle schijn van een traditioneel ‘from rags to riches’ verhaal te brengen, maar daar neemt regisseur Tom Harper je in het ootje. Naar analogie met de echte country muziek reikt hij je alle simpele elementen voor een doorsnee verhaal aan, maar dan overvalt het leven je en blijkt dat je het gedrag van mensen nooit kan inschatten. Verrassend entertainend en de lasso rond je hart wordt langzaam aangetrokken.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac