Bezoek onze mobiele website

Holy Rosita

Wannes Destoop - België - 2024 - 90 min.
met Daphne Agten, Janne Desmet, Mieke De Groote, Jos Geens, Delfine Bafort,...

Geïnteresseerd in een schoolvertoning? Er is een lesmap over de film beschikbaar!

Een film van Gentse makelij maakt ons altijd ietwat chauvinistisch, maar ‘Holy Rosita’ maakt ons tegelijk ook hoopvol en weemoedig. Regisseur Wannes Destoop kiest resoluut voor menselijkheid en vertaalt een breekbaar verhaal van een buitenbeentje naar een universeel thema van begrip en respect. Hij deed het al in het magistrale ‘Albatros’ en bevestigt nu met zijn eerste solo-project. Een debuutfilm met het hart op de juiste plaats waar niet alleen uitstekend in geacteerd wordt maar waarin de beeldtaal je meevoert in een rust die je enkel in de armen van je moeder gevoeld hebt.

Rosita heeft een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden het onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden. Of Rosita klaar is voor het ouderschap, daarover moet u zelf oordelen, maar Destoop is alvast bevallen van een flinke film die klaar is om de wereld te ontdekken, of zoals hij het zelf zegt:

“Ik wil met ‘Holy Rosita’ een hoopvol hartverwarmend verhaal brengen, over moeders en kinderen, over kwetsbare zielen, die door de maatschappij als buitenbeentjes worden bestempeld maar die ook recht hebben op geluk. ‘Holy Rosita’ is een oproep om zorg te dragen voor elkaar, in een maatschappij waar individualisme primeert.”

FR
Rosita est une jeune femme enjouée, appréciée de tous, qui souhaite ardemment avoir un enfant. Mais son entourage trouve cela irresponsable car Rosita peut à peine s’occuper d’elle-même. Quand Rosita tombe quand même enceinte, elle décide de garder sa grossesse secrète.

EN
Rosita is a cheerful woman with an eager desire to have children. Those around her think it is irresponsible because she can barely take care of herself. When Rosita does become pregnant, she decides to keep it a secret.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art