Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Veilig naar de cinema

Japan-Square Filmfestival 2020

Japan-Square vzw - Japan - 2020 - x min.

Japan-Square is al meer dan een decennium lang de place to be voor zowel filmliefhebbers als japanofielen. Japan Square vzw organiseert elk jaar aan het einde van maart een vijfdaags filmfestival in Studio Skoop, iets wat in 2020 helaas geen optie was. Het festival wil Japan iets dichter bij huis brengen en ingaan tegen het clichébeeld over het land en zijn bewoners. Met een divers aanbod worden gangbare gemeenplaatsen rond sumoworstelaars, geisha’s en samoerais overstegen.

Van 2 tot en met 8 december zal het programma van Japan-Square Film Festival 2020 beschikbaar zijn online op www.japan-square.be .
Elke langspeelfilm is afzonderlijk te huren voor € 8. Voor € 40 kun je genieten van de volledige selectie. Het programma belooft alvast weer heel wat lekkers voor liefhebbers (zowel jong als oud, ervaren en minder ervaren) van Aziatische cinema. First Love (de nieuwste worp van veelfilmer Takashi Miike), Talking the Pictures (een ode aan de periode van de stille film in Japan), het even gestileerde als humoristische Fly Me to the Saitama en het meesterlijke The Ballad of Narayama (1983) van de onnavolgbare regisseur Shōhei Imamura zijn enkele blikvangers van deze online editie van Japan-Square. Zoals steeds is er ook een reeks Japanse grafische kortfilms (te huur voor € 3), geselecteerd uit de afstudeerfilms van Tama Art University, een gerenommeerde kunstschool. Waar mogelijk zal de film voorzien worden van een korte video-inleiding van filmmakers of deskundigen. Hou zeker de website www.japan-square.be in de gaten voor de laatste updates en het culinaire lekkers!

HET PROGRAMMA VAN JAPAN-SQUARE 2020:

 • Talking the Pictures (2019) - Masayuki Suo
 • Jizolibido (2018) - Yoshiaki Kasatani
 • Fly Me to the Saitama (2019) - Hideki Takeuchi
 • First Love (2020) - Takashi Miike
 • Dare To Stop Us (2018) - Kazuya Shiraishi
 • Shape of Red (2020) - Yukiko Mishima
 • The Landlady (2019) - Sachi Hamano
 • The Ballad of Narayama (1983) - Shōhei Imamura
 • 13 Grafische Kortfilms Selectie 2020 - Tama Art University
 • Voor meer info en online-tickets slechts één adres: www.japan-square.be

  Trailer

  Deel film

  Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
  Reductie tarief: 8,00 €
  Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
  Cadeautickets: info a.d. kassa

  Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
  Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
  Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

  europa art vac