Bezoek onze mobiele website

Jeanne du Barry

Maïwenn - Frankrijk - 2023 - 113 min.
met Johnny Depp, Maïwenn, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Benjamin Lavernhe, ...
Filmfestival Cannes 2023: Openingsfilm

Het historisch drama ‘Jeanne du Barry’, geregisseerd door Maïwenn en de grote terugkeer van Johnny Depp op het witte doek, opent op 16 mei het Festival van Cannes en beleeft daarmee zijn wereldpremière.

‘Jeanne du Barry’ is “een ode aan het leven, aan de opkomst en val van de favoriete maîtresse van koning Lodewijk XV”. Maïwenn speelt zelf de titelrol. Johnny Depp neemt de rol van de Franse vorst voor zijn rekening en krijgt Franse acteurs als Pierre Richard, Benjamin Lavernhe en India Hair tegenover zich.

Jeanne Vaubernier, een plattelandsmeisje dat ernaar snakt om de sociale ladder op te klimmen, maakt gebruik van haar charmes om zich uit haar grauwe situatie los te rukken. Haar minnaar, de Comte du Barry, verrijkt zichzelf vooral door Jeannes lucratieve elegantie. Nu wil hij haar voorstellen aan koning Lodewijk XV, en hij regelt een ontmoeting via de invloedrijke hertog van Richelieu. Wat volgt, overstijgt zijn stoutste verwachtingen: Lodewijk XV en Jeanne worden halsoverkop verliefd op elkaar. Dankzij Jeanne vindt de Koning zijn levensvreugde terug, in die mate dat hij niet meer zonder haar kan en beslist om van haar zijn favoriete maîtresse te maken. En dat zorgt voor een schandaal, want niemand wil een ordinair straatmeisje aan het hof.

‘Jeanne du Barry’ is de zesde speelfilm van Maïwenn als regisseur en ze is geen onbekende van het Filmfestival van Cannes: in 2011 werd ze er voor haar film ‘Polisse’ bekroond met de Prijs van de Jury. Voor haar film ‘Mon Roi’ won actrice Emmanuelle Bercot in 2015 de prijs voor Beste Actrice en haar semi-autobiografische film ‘DNA’ kreeg in 2020 de stempel Official Selection.

Naast de regie voor ‘Jeanne du Barry’ is Maïwenn samen met Teddy Lussi-Modeste ook verantwoordelijk voor het scenario van de film.

FR
Jeanne Vaubernier, fille du peuple avide de s’élever socialement, met à profit ses charmes pour sortir de sa condition. Son amant le comte Du Barry, qui s’enrichit largement grâce aux galanteries lucratives de Jeanne, souhaite la présenter au Roi. Il organise la rencontre via l’entremise de l’influent duc de Richelieu. Celle-ci dépasse ses attentes : entre Louis XV et Jeanne, c’est le coup de foudre… Avec la courtisane, le Roi retrouve le goût de vivre - à tel point qu’il ne peut plus se passer d’elle et décide d’en faire sa favorite officielle. Scandale : personne ne veut d’une fille des rues à la Cour.

EN
The life of Jeanne Bécu who was born as the illegitimate daughter of an impoverished seamstress in 1743 and went on to rise through the Court of Louis XV to become his last official mistress.

Opening film at the 76th Cannes Film Festival.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art