Bezoek onze mobiele website

Knor

Mascha Halberstad - Nederland/België - 2022 - 72 min.
met de stemmen van Maaike Cafmeyer, Titus De Voogdt, Barbara Sarafian, Jelle De Beule, Dominique Van Malder, ...
Winnaar van 3 Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival 2022

Deze eerste lange animatiefilm van Mascha Halberstad mocht eerder dit jaar het jeugdprogramma van de Berlinale openen en is op dit moment nog steeds in de running voor een Oscar voor Beste Animatie. Terecht als u het ons vraagt, want het is één van de meest aanstekelijke komedies van het moment voor jong én oud.

Fantasie en realisme gaan hand in hand in deze inventieve familiekomedie. Aandoenlijke momenten worden afgewisseld met laconieke grappen en goed ontwikkelde personages. Kort door de bocht is het het verhaal van een meisje dat van een vervreemde opa een varken krijgt terwijl ze eigenlijk een hond wou. Ze raakt steeds meer gehecht aan het dier waardoor de schok des te groter is als blijkt dat de opa andere plannen heeft met kleine Knor…

Knor is gebaseerd op het kinderboek ‘De wraak van Knor’ van Tosca Menten dat Halberstad en scenarist Fiona van Heemstra enthousiast naar hun hand hebben gezet. De invloed van Roald Dahl is nooit veraf. De levendige expressie van de knap gestileerde figuren en de zorg waarmee de stemmencast het geheel tot leven brengt zorgen ervoor dat de film erin gaat als gesneden ham. Oink oink.

Deze fantastische stop-motion animatiefilm is een plezier voor jong en oud!

Voor iedereen vanaf 5 jaar.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art