Bezoek onze mobiele website

Le deuxième acte

Quentin Dupieux - Frankrijk - 2024 - 80 min.
met Léa Seydoux, Louis Garrel, Vincent Lindon, Raphaël Quenard, ...
Openingsfilm Cannes 2024

Op dinsdag 14 mei opent de Franse geniale veelfilmer (13 films op 17 jaar) Quentin Dupieux / Mr Oizo de 77ste editie van het Filmfestival van Cannes. Een wilde gok van het programmatieteam van Thierry Frémaux, een publiciteitsstunt van de marketingafdeling, over the top chauvinisme, of gewoon een geweldige film? Kom het vooral zelf ontdekken…

Even absurd als hilarisch tast Dupieux met wisselend succes de grenzen af van ons geliefde medium. Zijn films blijven steeds onder de radar in Vlaanderen, maar ten zuiden van onze taalgrens en in Frankrijk geniet zijn integrale oeuvre een cultstatus. Na twee films die de Vlaamse zalen nauwelijks haalden vorig jaar (‘Yannick’ & ‘Daaaaaali!’) konden we de Waalse distributeur deze keer wél overtuigen om de film Nederlands te ondertitelen . De pitch van ‘Le deuxième acte’ heeft veel weg van een echte vaudeville, maar Dupieux kennende zal hij er zijn eigen schwung in steken:

Florence wil David, de man op wie ze smoorverliefd is, voorstellen aan haar vader Guillaume. Maar David voelt zich niet aangetrokken tot Florence en wil van haar af door haar in de armen van zijn vriend Willy te gooien. De vier personages belanden in een restaurant in the middle of nowhere.

De cast van deze komedie bestaat uit Léa Seydoux, Vincent Lindon en Louis Garrel. Ook Raphaël Quenard, die reeds meedeet in ‘Mandibules’, ‘Fumer fait tousser’ en ‘Yannick’ is opnieuw van de partij. .

Na de Croisette in Cannes zijn deze Franse topacteurs dus ook te bewonderen in Gent aan de côte du Leie: Sint-Annaplein 63.

FR
Florence veut présenter David, l’homme dont elle est follement amoureuse, à son père Guillaume. Mais David n’est pas attiré par Florence et souhaite s’en débarrasser en la jetant dans les bras de son ami Willy. Les quatre personnages se retrouvent dans un restaurant au milieu de nulle part.

EN
Florence wants to introduce David, the man she’s madly in love with, to her father. But David isn’t attracted to her and wants to throw her into the arms of his friend Willy. The characters meet in a restaurant in the middle of nowhere.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art