Bezoek onze mobiele website

Le Livre des Solutions

Michel Gondry - Frankrijk - 2023 - 102 min.
met Sting, Pierre Niney, Blanche Gardin, Camille Rutherford, Alex Martin, ...

De comeback van Michel Gondry is een feit! De carrière van de regisseur van ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ kende zijn ups and downs, maar met ‘Le livre des solutions’ levert hij onweerlegbaar één van zijn beste films af. Gondry bekende dat de film gedeeltelijk autobiografisch is: het hoofdpersonage Marc, gespeeld door Pierre Niney, is gebaseerd op zijn eigen ervaringen als filmregisseur.

Marc worstelt met het afwerken van zijn nieuwe film. Uit angst voor de reacties van de buitenwereld vlucht hij met zijn hele filmcrew naar een piepklein dorpje in de Cévennen om daar bij zijn tante Dénise zijn film af te werken. Eens daar aangekomen, borrelt zijn creativiteit naar boven in een miljoen ideeën die de hele onderneming al snel doen verzanden in een gekke chaos. Daarom schrijft Marc ‘Het Boek der Oplossingen’: een gids met praktische adviezen die misschien soelaas kunnen bieden voor al zijn problemen.

Met deze film kiest Gondry resoluut voor comedy. Een goede keuze want de film is continu hilarisch terwijl hij de juiste snaren weet te raken. De vrolijke gek, de getormenteerde artiest en de chaos moeten allemaal onderdoen voor de authentieke passie om een film te creëren die zijn gevoelsleven reflecteert.

FR
Marc s’enfuit avec toute son équipe dans un petit village des Cévennes pour finir son film chez sa tante Denise. Sur place, sa créativité se manifeste par un million d’idées qui le plongent dans un drôle de chaos. Marc se lance alors dans l’écriture du Livre des Solutions, un guide de conseils pratiques qui pourrait bien être la solution à tous ses problèmes…

Ce film est présenté à la Quinzaine des Cinéastes au Festival de Cannes 2023

EN
Follows a man, a director who tries to vanquish his demons, which are oppressing his creativity.

“The Book of Solutions is—first and foremost—a high-energy ode to the joys of being possessed by a creative spirit, and the pleasure that Gondry takes in telling a plot-light story that’s driven by pure invention is both palpable and contagious.” - indieWire

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art