Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Oldboy

Park Chan-wook - Zuid-Korea - 2004 - 118 min.
met Choi Min-Sik, Gang Hue-Jeong, Yu Ji-Tae, …
Filmfestival Cannes 2004: Grote Prijs van de Jury

Niet ‘Fahrenheit 9/11’, maar wel de Koreaanse wraakthriller ‘Oldboy’ van Park Chan-Wook was de echte sensatie van het festival van Cannes in 2004, waar hij de Grote Prijs van de jury won. Visueel uitzonderlijk inventief en verhalend briljant, doet deze filmische stomp in de maag westerse films als ‘Reservoir Dogs’ en ‘Se7en’ verbleken.

Bij het begin van de film wordt de zakenman Oh Dae-Su ontvoerd. Hij wordt wakker in een hotelkamer, die een gevangenis blijkt. Hij weet niet wie hem ontvoerd heeft, waarom of hoe lang hij er zal moeten blijven. De diepvriezer zit vol eten, en wordt tijdens zijn slaap bijgevuld. Ohs enige contact met de buitenwereld is de televisie. Zo leert hij dat zijn vrouw vermoord is en dat de schuld hem in de schoenen wordt geschoven. Via tv-journalen trekt vijftien jaar wereldgeschiedenis voorbij, terwijl Oh zonder enig menselijke contact of daglicht worstelt om geestelijk stabiel te blijven en er steeds meer als een vogelverschrikker gaat uitzien. Dan opeens, na vijftien jaar martelende isolatie, wordt hij vrijgelaten - zonder iemand te zien. Oh heeft nu nog maar een doel in zijn leven: antwoorden vinden op de vragen wie en waarom, en het zijn kwelgeest betaald zetten. (De Standaard)

“a beautifully blood-spattered modern classic” - The Guardian

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art