Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Cafe corona

Parasite

Bong Joon Ho - Zuid-Korea - 2019 - 132 min.
met Kang-ho Song, Sun-dyun Lee, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi, ...
Winnaar van de Gouden Palm (Cannes 2019) en 4 Oscars (Beste film, regisseur, niet-Engelstalige film en scenario)

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

“Met de dolle capriolen in het scenario, de uitmuntende fotografie, en de suspense is het een rollercoaster van een film. Bong heeft de flair om je aan het scherm te kluisteren. Ondertussen roept hij ook vragen op over de kloof tussen rijk en arm, en over de inspanningen die mensen moeten leveren om een graantje te kunnen meepikken van de welstand van anderen.” (De Standaard)

“The inspired Parasite can’t precisely be labelled a comedy, a thriller, nor a socially conscious drama about the class divide in South Korea, although it contains elements of all three.” (The Age)

“You expect the whole enterprise to come crashing down around his ears, but this is a film-maker in total control of his craft.” (Times UK)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac