Bezoek onze mobiele website

Interdit aux chiens et aux Italiens (No Dogs or Italians Allowed)

Alain Ughetto - Italië/Frankrijk/Zwitserland/Portugal - 2023 - 70 min.
met de stemmen van Ariane Ascaride, Alain Ughetto, Stefano Paganini, ...
Winnaar van 12 internationale filmprijzen, allemaal voor Beste Film!

Boven op een berg, midden in de regio Piëmont (Noord-Italië), ligt het piepkleine dorpje Ugheterra. Nu zijn alle huizen vervallen, maar een eeuw geleden woonden daar families met allemaal dezelfde achternaam. Zo ook de grootouders van regisseur Alain Ughetto.

Cesira belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de 11 kinderen uit een Ughetto familie. Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken dan ook elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan.

Met behulp van een bijzonder speelse stop-motion animatiestijl, waarin hij af en toe letterlijk contact maakt met zijn grootmoeder, creëert Alain Ughetto een prachtige, ontroerende liefdesbrief aan zijn ouders en grootouders die hun hele leven met hun handen werkten. Ze konden alles maken wat ze zagen. Hetzelfde doet de filmmaker nu. Met zijn handen brengt hij iedereen en alles tot leven, van de bordkartonnen huizen en de bossen van broccoli tot de koeien en zijn eigen familie.

‘INTERDIT AUX CHIENS ET AUX ITALIENS’ is zo een warme, humorvolle ode aan zijn familie en een tijd die we bijna vergeten zijn. Die waarin vele Europeanen arm en ongeletterd waren en als (gast-)arbeiders probeerden iets van hun leven te maken.

Een volkomen terechte winnaar van de European Film Award voor Beste Animatiefilm van Europa.

Opgelet: Frans gesproken, enkel Nederlands ondertiteld!

FR
Début du XXe siècle, dans le nord de l’Italie, à Ughettera, berceau de la famille Ughetto. La vie dans cette région étant devenue très difficile, les Ughetto rêvent de tout recommencer à l’étranger. Selon la légende, Luigi Ughetto traverse alors les Alpes et entame une nouvelle vie en France, changeant à jamais le destin de sa famille tant aimée. Son petit-fils retrace ici leur histoire.

Attention: version originale en italien, seulement sous-titrée en néerlandais!

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art