Bezoek onze mobiele website

Interstellar

Christopher Nolan - USA - 2014 - 169 min.
met Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain,…

Eén week terug op het programma in de aanloop naar ‘Tenet’, de nieuwe Christoper Nolan die uitkomt op 31 juli.

Visueel en conceptueel is ‘Interstellar’ veruit het meest ambitieuze project dat regisseur Christopher Nolan (‘Memento’, ‘The Dark Knight’; ‘Inception’) ooit heeft aangevat. Het resultaat is een hallucinante trip doorheen tijd en ruimte, zonder ooit los te koppelen van de grote en kleine menselijke vraagstukken.

In de ongedefinieerde toekomst staat het menselijke ras op de rand van de uitroeiing. Door een periode van globale hongersnood is de samenleving enkele eeuwen teruggedraaid. De technocratie heeft plaats geruimd voor kleine landbouweconomieën. Naarmate de gewassen sterven raakt de atmosfeer meer en meer ontregeld (stikstof vs zuurstof). In deze apocalyptische doemdenkerij probeert Coop, vroeger een briljant piloot/astronaut, zijn zoon en dochter op te voeden. Hij wordt gerekruteerd door de NASA, die in alle stilte ondergronds is blijven bestaan. Daar heeft de geniale wetenschapper professor Brand de oplossing bedacht: we worden niet verondersteld de wereld te redden, maar te verlaten, en met een beetje geluk kunnen we de meer dan 6 biljoen aardbewoners meenemen, of niet. Wat volgt is het epische, visueel spectaculaire avontuur van een selecte groep astronauten. Hun missie is simpel: vind een nieuwe plek voor de mensheid of sterf, vermaledijden.

“To infinity and beyond goes “Interstellar,” an exhilarating slalom through the wormholes of Christopher Nolan’s vast imagination that is at once a science-geek fever dream and a formidable consideration of what makes us human” - Variety

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac