Bezoek onze mobiele website

La Syndicaliste

Jean-Paul Salomé - Frankrijk - 2022 - 121 min.
met Isabelle Huppert, Alexandra Maria Lara, Marina Foïs, Benoit Magimel, Grégory Gadebois, ...

Vanaf 8 maart in Studio Skoop

‘La Syndicaliste’ (internationale titel ‘The Sitting Duck’) is het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Maureen Kearney. Zo ongelooflijk dat het ongeloofwaardig wordt. Tot op heden wordt haar versie van de feiten nog steeds door velen betwist.

Kearney werkte voor de vakbond binnen het gedeeltelijk Franse energiebedrijf Areva, een grote speler binnen de wereld van de kernenergie. Het was haar job om de rechten van de duizenden Europese werknemers te beschermen. Kearney beweert dat wanneer ze een bepaalde deal met China in de openbaarheid wou brengen, ze het slachtoffer zou zijn geworden van groteske misdaden. Wat begon met dreigtelefoontjes escaleerde al snel naar vandalisme tot homejacking en fysiek geweld. In 2012 werd ze in haar huis overvallen, gekneveld en mismeesterd. De politie startte een onderzoek, maar al snel draaide de directie van Areva de rollen om. Kearney werd bestempeld als een hysterische vrouw met een geschiedenis van alcoholisme. Al snel volgde de publieke opinie dezelfde tendens en werd er geopperd dat ze zichzelf verkracht zou hebben.

Regisseur Jean-Paul Salomé houdt zijn blik strak gericht op Isabelle Huppert in de rol van Kearney. Een ode aan de veerkracht van een oude vakbondsafgevaardigde, waarin enkel uw adem zal staken…

“Sitting Duck plays no games with the audience. What power it has derives from the knowledge that this shocking story actually happened.” - Screen International

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art