Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

M*A*S*H

Robert Altman - Verenigde Staten - 1970 - 116 min.
met Donald Sutherland, Elliott Gould, Tom Skerritt, Sally Kellerman, Robert Duvall, ...
Oscars 1971: Best adapted screenplay

In het kader van STUDIO SKOOP GOES CLASSIC

“War is hell, but Robert Altman made it funny as hell.” Deze anti-oorlogsfilm kwam te midden van de Vietnam-protesten en was daardoor de hipste film van het moment. Op vele manieren blijft de film dat ook, gezien het establishment blijkbaar haar lesje niet leert. Altman was in 1970 reeds 45, relatief oud voor een doorbraak, maar hij zou uitgroeien tot één van de meest toonaangevende Amerikaanse regisseurs van zijn generatie.

Ter ere van Donald Sutherland (recentelijk overleden) brengen wij deze onnavolgbare komedie terug naar het witte scherm. Sutherland en Elliott Gould schitteren samen in deze klassieker als Hawkeye en Trapper, artsen in een legerhospitaal in Korea en volledig uit hun element in die omgeving. Samen zetten ze alles op alles om het zinloze legerregiment werkbaar te maken voor zichzelf. Hoe donkerder de werkdagen en het oplappen van de eindeloze resem gewonden, hoe meer plezier ze maken. ‘M*A*S*H’, dat later zou inspireren tot één van de populairste televisieseries ooit, blijft één van de beste komedies van de vorige eeuw en is nu tijdelijk te (her)ontdekken voor een nieuwe generatie in Studio Skoop.

FR
De jeunes chirurgiens antimilitaristes aimant l’alcool et les femmes se retrouvent en pleine guerre de Corée à l’hôpital militaire mobile où ils sèment la pagaille.

EN
Based on the novel by Richard Hooker, “M*A*S*H” follows a group of Mobile Army Surgical Hospital officers at they perform surgery and pass the time just miles from the front lines of the Korean Conflict. Led by Captains Hawkeye Pierce (Donald Sutherland) and Trapper John McIntyre (Elliott Gould), they add to the chaos and hilarity of the situation.

“As a savage comedy about man’s rebellion in the face of death it has rarely been bettered.” - ★★★★ Empire Magazine

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art