Bezoek onze mobiele website

Oppenheimer

Christopher Nolan - Groot-Brittannië/Verenigde Staten - 2023 - 180 min.
met Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Gary Oldman, ...

Gebaseerd op het boek ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’ van Kai Bird et Martin J. Sherwin, over de vader van de atoombom: J. Robert Oppenheimer.

Oppenheimer was een Amerikaanse natuurkundige die in 1942 werd aangesteld als directeur van het Manhattan Project, het geheime project om de atoombom te ontwikkelen. Hij leidde een team van wetenschappers bij Los Alamos National Laboratory in New Mexico, waar ze werkten aan de creatie van de eerste nucleaire wapens ter wereld. Een ambitieus en gevaarlijk project, maar tevens van levensbelang. De wapenrace met Duitsland mocht niet verloren worden. Of winnen inhield dat ze én Nagasaki én Hiroshima tot as moesten herleiden, dat is voor interpretatie vatbaar. De ethiek rond deze kwestie vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de film.

Nolan staat bekend om zijn rijke visuele stijl, het spelen met de dimensies binnen zijn verhaallijnen en zijn samenwerkingen met de crème de la crème van de acteerwereld. Op dit laatste gebied belooft het alvast smullen van de geniale Cillian Murphy in de titelrol. Naast hem klinkende namen als Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Barry Keoghan (‘ ‘The Banshees of Inisherin’) en Florence Pugh (‘‘Don’t Worry Darling’). Wij zijn even benieuwd als u en hopen alvast op een bom van een film.

FR
Biopic sur J. Robert Oppenheimer le ” père de la bombe atomique ” pendant la Seconde Guerre mondiale.

D’après le livre ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’ de Kai Bird et Martin J. Sherwin.

EN
Physicist J. Robert Oppenheimer works with a team of scientists to develop the atomic bomb.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art