Bezoek onze mobiele website

Celle Que Vous Croyez

Safy Nebbou - Frankrijk - 2018 - 101 min.
met Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil,...

Eén van de smaakmakers tijdens de Berlinale was de zesde (en tevens beste) langspeler van de Fransman Safy Nebbou. Hij belicht het oorzaak/gevolg verhaal van een vrouw die zich een andere online persoonlijkheid aanmeet.

Claire is een 50-jarige professor literatuur, die recentelijk ingeruild werd door haar man voor een jonger model. Een gebeurtenis die tamelijk hard inbeukte op haar zelfbeeld. Zelf moet ze niet echt onderdoen. Ze heeft een kersverse doch stroeve relatie met de jongere Ludo. Toch creëert ze voor zichzelf een online persona, de 24-jarige Clara Antunes, gebaseerd op haar nichtje. Al snel heeft ze touche bij Ludo’s flatgenoot Alex. De eerste spontane contacten escaleren naar een online relatie. Nebbou houdt het allemaal fris, spannend en grappig, waardoor de plotwendingen even verrassend als verontrustend worden, vooral omdat ze getoond worden vanuit het perspectief van de ‘bedrieger’ (of ‘catfisher’, zoals men dat tegenwoordig definieert). Binoche is zoals steeds voortreffelijk als de onzekere en mentaal onstabiele Claire, wiens drastische gedrag stevig voer is voor haar psychiater.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net