Bezoek onze mobiele website

La Fille De Brest

Emmanuelle Bercot - Frankrijk - 2016 - 124 min.
met Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, ...

2015 was een topjaar voor de Emmanuelle Bercot. Ze was de tweede vrouw in de geschiedenis om het filmfestival van Cannes te openen met haar film ‘La Tête Haute’, en ze won de prijs voor beste actrice in ‘Mon Roi’ (Maïwenn). Ze dook meteen in een nieuw avontuur met ‘La Fille De Brest’, een verfilming van de gebeurtenissen rond de zaak Médiator. Médiator was een medicijn dat reeds 20 jaar op de markt was, maar mede verantwoordelijk zou zijn voor meer dan 500 sterfgevallen.

Irène Frachon is longspecialist in het ziekenhuis van Brest. In 2009 ontdekt ze een directe link tussen enkele verdachte overlijdens en het geneesmiddel Médiator, dat goedgekeurd werd door de Franse staat. Ze vindt maar weinig bijval en zal de zaak op eigen kracht moeten uitklaren. Het verhaal van Irène schokte de Franse natie en de zaak ontspon zich tot een heus schandaal in de zorgsector. De film wordt omschreven als de Franse ‘Erin Brokovich’.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net