Bezoek onze mobiele website

SPEELUREN

Ma 25/09 22.30
Di 26/09 22.30
Wo 27/09 17.15, 22.30
Do 28/09 22.30
Vr 29/09 22.30
Za 30/09 17.15, 22.30
Zo 01/10 17.15, 22.30
Ma 02/10 22.30
Di 03/10 22.30

Nu in Studio Skoop

The Villainess The Glass Castle Home Wind River Mother! Cargo Dunkirk L’Amant Double Maudie Una Mujer Fantástica My Cousin Rachel Ôtez-moi d’un doute Bigfoot Junior - NV Toen Mijn Vader Een Struik Werd

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
The-villainess-rechterkolom-wit2
Aff skopium a1 hr
Circ
Cafe19u

L’Amant Double

François Ozon - Frankrijk - 2017 - 110 min.
met Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset,…

‘L’Amant double’: Waarom je beter geen relatie begint met je psychiater

François Ozon bouwt een feestje in de krochten van je onderbewustzijn

François Ozon verrast alweer met pikante psychothriller in L’Amant double. Is het er mijlenver over of er pal op? Allebei eigenlijk, en ook nog eens verduiveld entertainend.

Een relatie beginnen met je psychiater: het lijkt ons geen goed idee – zeker wanneer die psychiater ook nog eens een evil twin blijkt te hebben. De depressieve Chloé (Marine Vacth, bekend van Ozons Jeune et jolie) ondervindt het aan den lijve in L’Amant double, een filmisch feestje in de donkerste krochten van je onderbewustzijn, met Brian De Palma en David Cronenberg achter de draaitafels.

Chloé kampt al jaren met aanhoudende buikpijn. Is de liefdeloze relatie met haar moeder de oorzaak? Na een paar sessies bij de attente psychiater Paul (rol van onze landgenoot Jérémie Renier) gaat het alleszins al veel beter. Chloé is verliefd, en al snel trekt ze bij Paul in. Maar die blijkt een groot geheim te hebben: een identieke tweelingbroer (opnieuw Renier, maar dan veel stoerder), waarmee hij een gruwelijk verleden deelt. Chloé gaat bij hem op bezoek, en komt zo ook zelf in contact met een andere kant van zichzelf.

Een doctoraat in de psychologie zal Ozon misschien niet krijgen voor deze film – L’Amant double is vooral het product van iemand met een zeer levendige fantasie – maar hij toont zich wel een meester in pikant entertainment. Renier die zichzelf een tong draait, Chloés seksuele experimenten, en natuurlijk het nu al legendarische vaginashot… We betrapten onszelf op een voortdurende grijns, die alleen zo nu en dan verstoord werd door een lichte huivering.

We betrapten onszelf op een voortdurende grijns, die alleen zo nu en dan verstoord werd door een lichte huivering

Ook visueel valt er veel te snoepen: Ozon creëert een labyrintisch spiegelpaleis vol reflecties en eindeloze spiralen. Geloof vooral uw ogen niet, maar geef ze wel de kost.

Is deze film er nu mijlenver over, of er pal op? Allebei eigenlijk, want als L’Amant double iets bewijst, dan wel dat er niet zoiets bestaat als één waarheid. Verwacht alleszins niet dat u na anderhalf uur alle losse eindjes mooi aan elkaar zult kunnen knopen – de film functioneert volgens dezelfde psychotische droomlogica als Rosemary’s Baby – maar voel gewoon hoe de pijn in uw buik langzaamaan plaats maakt voor heerlijk getintel. (De Morgen - door Lieven Trio - 12 juni 2017)

Critique français: Le Vif

English review: Variety

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net