Bezoek onze mobiele website

Tueurs

François Troukens, Jean-François Hensgens - België - 2017 - 86 min.
met Olivier Gourmet, Lubna Azabal, Kevin Janssens, Bouli Lanners,…

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel is niet meer weg te slaan uit de media. Van criminele netwerken tot verregaande complottheorieën, iedereen heeft intussen zijn eigen theorieën ontwikkeld die ongetwijfeld de zaak in een handomdraai zouden oplossen. Ook ‘Tueurs’ opent in deze context en linkt de feiten die zich 30 jaar geleden afspeelden aan een ultrafijne en uiterst genietbare misdaadthriller. In tegenstelling tot de bende van Nijvel mogen we fier zijn dat deze film van Belgische makelij is. Allicht heeft het criminele verleden van regisseur Troukens (10 jaar cel) veel bijgedragen tot de authenticiteit die de film uitstraalt.

Een explosie in een autogarage, gevolgd door een koelbloedige slachting van de aanwezige getuigen, inclusief een onderzoekende magistraat die duidelijk verbonden is aan de zaak. Zo gaat de bal aan het rollen. Tien dagen vooraf zien we de minutieuze voorbereidingen van een overval, geleid door Frank Valken, een doorwinterde misdadiger, die zijn laatste slag wil thuishalen voor hij op gangsterpensioen gaat. Maar het wordt al snel duidelijk dat Valken een marionet is in een veel breder verhaal, waar leden van de overheidsdiensten aan de touwtjes trekken. Wat volgt is een kat en muisspel tussen de gangster met een morele code en (politie)officieren, onder leiding van commissaris Dany Bouvy, die de onscrupuleuze misdadigers zijn. Het is aan de jonge inspecteur Lucie Tesla, om te ontdekken wie ze kan vertrouwen en wie niet, en hoe ze een complexe case tot een goed einde kan brengen zonder haar hoofd te verliezen, letterlijk en figuurlijk.

De spanningsboog staat strak gespannen. In deze stijlvolle thriller die ons inzage geeft in een wereld van misdaad, leren we dat Brussel anno 2017 meer weg heeft van New York in de jaren ’70 dan we ooit voor mogelijk achtten. Absolute must see!

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kids / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net