Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

The Wind Rises

Hayao Miyazaki - Japan - 2013 - 126 min.
Oscars 2014: genomineerd voor Beste Animatiefilm
Filmfestival Venetië 2014: genomineerd voor de Gouden Leeuw

Vanaf 31 juli in Studio Skoop

Jiro droomt ervan piloot te worden. Maar omdat zijn ogen niet goed genoeg zijn, besluit hij ingenieur te worden en vliegtuigen te ontwerpen. Zijn genie wordt al snel erkend, en hij groeit uit tot ‘s werelds meest baanbrekende en innovatieve vliegtuigontwerper.

‘The Wind Rises’ volgt Jiro doorheen zijn leven. Terwijl hij de luchtvaart de toekomst in leidt en de liefde leert kennen, volgen we ook de grote historische gebeurtenissen die Japan in het algemeen en Jiro in het bijzonder beïnvloed hebben, zoals de Depressie, de tuberculose-epidemie, en de Japanse deelname aan de Tweede Wereldoorlog.

FR - LE VENT SE LÈVE
Inspiré par le fameux concepteur d’avions Giovanni Caproni, Jiro rêve de voler et de dessiner de magnifiques avions. Mais sa mauvaise vue l’empêche de devenir pilote, et il se fait engager dans le département aéronautique d’une importante entreprise d’ingénierie en 1927. Son génie l’impose rapidement comme l’un des plus grands ingénieurs du monde.

Le Vent se lève raconte une grande partie de sa vie et dépeint les événements historiques clés qui ont profondément influencé le cours de son existence, dont le séisme de Kanto en 1923, la Grande Dépression, l’épidémie de tuberculose et l’entrée en guerre du Japon. Jiro connaîtra l’amour avec Nahoko et l’amitié avec son collègue Honjo. Inventeur extraordinaire, il fera entrer l’aviation dans une ère nouvelle.

EN
A lifelong love of flight inspires Japanese aviation engineer Jiro Horikoshi, whose storied career includes the creation of the A-6M World War II fighter plane.

THE GHIBLI COLLECTION
Herbeleef de magie van Studio Ghibli, de legendarische Japanse animatie-studio achter tijdloze klassiekers als ‘My Neighbour Totoro’ en ‘Spirited Away’. Met een indrukwekkende erfenis van filmmakers, waaronder Ghibli’s oprichters Hayao Miyazaki en Isao Takahata, blijft Studio Ghibli wereldwijd generaties betoveren met haar sprookjes-achtige en hartverwarmende verhalen. Hayao Miyazaki is een visionaire verhalenverteller en levende legende. Hij is gepassioneerd, principieel en diep toegewijd aan zijn kunst die resoneert bij alle leeftijden. Zijn toewijding aan vakmanschap en storytelling heeft hem niet enkel tot een geliefd icoon gevormd binnen de wereld van de animatie, maar ook in het wereldwijde filmlandschap. Tijdens de 77ste editie van Cannes werd voor het eerst een ‘honorary palm’ uitgereikt aan een groep, een eer die Studio Ghibli te beurt viel. In het kader van deze lofbetuiging worden enkele Ghibli-klassiekers deze zomer opnieuw op ons programma geplaatst.

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art