Bezoek onze mobiele website

Emma Peeters

Nicole Palo - België/Canada - 2019 - 87 min.
met Monia Chokri, Fabrice Adde, Stéphanie Crayencour, ...

Emma Peeters staat op het punt om 35 te worden. Al jaren probeert ze in Parijs door te breken als actrice maar tevergeefs, verder dan een reclamefilmpje voor wasproducten is ze nog niet geraakt. Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar kapper/onderbuur beslist ze er een einde aan te maken. Ze prikt de datum de week daarna, op haar verjaardag, en maakt een afspraak bij een begrafenisondernemer. De lichtjes bizarre uitvaartverzorger wilt haar helpen, maar dat doet hij niet helemaal op de verwachte manier.

“Met zijn jazzy melancholie en knappe openingsgeneriek neemt deze Belgisch-Canadese film een veelbelovende start. Monia Chokri torst met gemak de neerslachtige titelrol op haar schouders. En uitgerekend in een grimmig voornemen zit ook het lichtpuntje van deze uiteindelijk schalkse komedie: Emma benut de zeven dagen tot haar 35ste verjaardag om een checklist af te werken. Dan zal ze er een einde aan maken. Maar haar bezoek aan een vrolijk fluitende begrafenisondernemer krijgt al snel een staartje.” (De Standaard)

“Palo brengt de laatste week voor Emma’s geplande einde luchtig in beeld door morbide humor met romantiek te vermengen. Ook visueel wordt Emma’s zwaarmoedigheid steevast gecounterd met een kleurrijke fotografie en een speelse montage. Een ongewone komedie die een zwaar thema verrassend frivool weet te brengen.” (Focus Knack)

FR

Emma Peeters va avoir 35 ans et, dans sa vie, elle n’a rien fait de remarquable. Après des années de galère à Paris à essayer de devenir actrice, une idée l’enchante : elle décide de mettre fin à ses jours et fixe la date à la semaine suivante, le jour de son anniversaire. Au cours de ses préparatifs, Emma rencontre Alex Bodart, un employé de pompes funèbres fantasque qui va l’aider dans son entreprise téméraire.

ENG

In 34 years of existence, Emma did not get anywhere. Convinced that her life is a failure, she decides to end it all. During her preparations, she meets Alex, a thoughtful funeral parlor employee. Far from dissuading her, he brings her an unexpected support…

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net