Bezoek onze mobiele website

I Pugni In Tasca

Marco Bellocchio - Italië - 1965 - 105 min.
met Lou Castel, Paola Pitagora, Marino Masé,…

Unieke vertoning op vrijdag 15 feb. om 19u30.
Eén vrijdag per maand een Italiaanse kwaliteitsfilm, telkens een (hedendaagse) klassieker (Nederlands ondertiteld), met Italiaanse inleiding.
Reserveren is mogelijk via info.ilcaffe@gmail.com. Ook tickets aan de kassa te verkrijgen, vanaf 30 min voor de vertoning.

De debuutfilm van Marco Bellocchio kan gezien worden als één van de grootste (vergeten) klassiekers van het Italiaanse neo-realisme. Pas jaren na datum naar waarde geschat, wordt de film nu op handen gedragen door filmcritici en historici. De film portretteert een grote provinciale familie, waarin bijna elk lid een bepaalde aandoening heeft. Van hoofdfiguur Alessandro met epilepsie tot de blinde matriarch. Het enige gezonde familielid is de broer van Alessandro, Augusto, die graag met zijn vriendinnetje wil trouwen, maar haar niet wil belasten met de zorg voor zijn familie. Alessandro begrijpt zijn broer en beslist hem te helpen door alle familieleden te vermoorden. Op die manier waarborgt hij zijn eigen erfenis en is zijn broer vrij om een onbezonnen leven te leiden. Zelden is er in de filmgeschiedenis zo’n morbide doch geweldig overtuigend script geschreven. Het acteerwerk is van zo’n bovenaards niveau dat u het verhaal niet alleen gelooft, maar ook het isolement van de familie bijna als een aanval van claustrofobie ervaart.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net