Bezoek onze mobiele website

Miele

Valeria Golino - Italië - 2013 - 98 min.
met Jasmine Trinca, Carlo Cecchi, Libero De Rienzo,...
Cannes 2013: Prize of the Ecumenical Jury

Unieke vertoning op vrijdag 5 april om 19u30.

Eén vrijdag per maand een Italiaanse kwaliteitsfilm, telkens een (hedendaagse) klassieker (Nederlands ondertiteld), met Italiaanse inleiding.
Reserveren is mogelijk via info.ilcaffe@gmail.com. Ook tickets aan de kassa te verkrijgen, vanaf 30 min voor de vertoning.

Miele (vertaald: Honing) is een karakterstudie over een jonge vrouw die mensen in de laatste levensfase helpt bij zelfdoding. De verboden middelen die ze daarvoor gebruikt, koopt ze in Mexico. In Italië is euthanasie niet bij wet geregeld. Ze handelt dus illegaal. Door te focussen op de psychologische tol die de jonge vrouw betaalt, stelt de film zich neutraal op tegenover het vraagstuk ‘hulp bij zelfdoding’. Miele leeft in een leugen en leidt een bestaan in de marge. Toch doet ze haar werk beheerst en professioneel. Dit verandert op het moment dat een van haar klanten een oudere maar kerngezonde man is, die een einde wil maken aan zijn leven. Haar geweten laat niet toe dat zij iemand helpt die ‘slechts’ levensmoe is. Ze doet er alles aan om hem op andere gedachten te brengen. Hij op zijn beurt houdt haar een spiegel voor.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net