Bezoek onze mobiele website

Vice

Adam McKay - USA - 2018 - 132 min.
met Christian Bale, Alison Pill, Amy Adams, Steve Carell,…
Golden Globes 2019: Beste Acteur; Oscars 2019: Beste Make-up

Het is moeilijk te geloven dat de regisseur van ‘Anchorman’ en de serie ‘Eastbound & Down’ zou evolueren tot één van de meest inspirerende politieke filmmakers van het moment. Drie jaar na het volprezen ‘The Big Short’ komt hij opzetten met de politieke nihilistische satire ‘Vice’, waarin Christian Bale glorieus in de huid kruipt van Dick Cheney, en geheid een Oscar in de wacht zal slepen voor zijn vertolking.
De man achter de machtigste man ter wereld slaagde erin een pro forma ambt om te buigen naar een gevaarlijk wapen, waarmee hij op een brutaal efficiënte manier de vijand wou vernietigen en rijkdom vergaarde voor zijn bondgenoten. Tijdens meer dan één spraakmakend incident negeerde hij prompt de ‘chain of command’ en sloeg hij een resem hoogwaardigheidsbekleders met verstomming. In ‘Vice’ zien we de ontbolstering van zijn karakter. In 1963 was Cheney namelijk een Yale drop-out die zich ’s avonds klem zoop in de lokale kroeg. Zijn vrouw Lynne geeft hem een bolwassing waarvan hij schijnbaar de rest van zijn leven moet bekomen. Van dan af aan zien we zijn glorieuze opkomst van antipathieke kluns naar vervanger van Donald Rumsfeld, chief of staff voor Gerald Ford, ‘Congressman’ voor Wisconsin tot Secretary of Defense voor George Bush, naast zijn lucratieve activiteiten bij Halliburton. Hij wordt neergezet als een berekend individu die de president gebruikt als een stroman voor controversiële handelingen. Hoewel enorm onderhoudend en grappig wordt de litanie aan overtredingen niet uit de weg gegaan. Incidenten die we allemaal wel op heel korte tijd uit ons geheugen hebben gebannen, met dank aan de waanzin genaamd Donald Trump.


FR

Fin connaisseur des arcanes de la politique américaine, Dick Cheney (Christian Bale) a réussi, sans faire de bruit, à se faire élire vice-président aux côtés de Georges W. Bush. Devenu l’homme le plus puissant du pays, il a largement contribué à imposer un nouvel ordre mondial dont on sent encore les conséquences aujourd’hui…

ENG
VICE explores the epic story about how a bureaucratic Washington insider quietly became the most powerful man in the world as Vice-President to George W. Bush, reshaping the country and the globe in ways that we still feel today.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 9,50 €
Reductie tarief: 7,50 €
Filmstones: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac
webdesign: www.stans.be / development: www.tonijn.net