Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

And the King Said, What a Fantastic Machine

Axel Danielson & Maximilien Van Aertryck - Zweden/Denemarken - 2023 - 88 min.
Sundance 2023: Special Jury Award
Filmfestival van Berlijn 2023: Special Jury Award

“The camera records what’s in front of it. What should we do with that opportunity?”

Deze documentaire duikt in de immense historische oceaan van de mediacultuur. Van de uitvinding van de camera obscura, over de vertoning van de eerste film, de uitvinding van de webcam en de eerste virale video. Een spitsvondige en uitdagende queeste naar de oorsprong van de hedendaagse beeldcultuur.

Door een collage te maken van archiefmateriaal van grote historische momenten met home video’s, livestreams en online clips, doorspekt met persfotografie, geeft deze documentaire een emblematische studie weer van cinema en onze sociale geschiedenis. Wat zijn de implicaties van de constante stroom aan beelden die onze hersenen te verwerken krijgen? Een film die een wereld van nieuwe inzichten en zelfkennis cultiveert.

FR
Les limites de la société de l’image.

EN
From the first camera to 45 billion cameras worldwide today, the visual sociologist filmmakers widen their lens to expose both humanity’s unique obsession with the camera’s image and the social consequences that lay ahead.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art